Türkiye Geneli TYT + YKS DİL 2. Deneme Sınavı (Mayıs) Başvuruları - 2018

Türkiye Geneli TYT + YKS DİL 2. Deneme Sınavı yani 5 - 13 Mayıs tarihlerinde uygulanacak sınavın başvuruları için bu yazıyı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

YDS Publishing Türkiye Geneli Deneme Sınavıtgs82 

 

Değerli Meslektaşımız,

Geçmiş yıllarda olduğu gibi içinde bulunduğumuz öğretim yılında da dil alanını seçen her üç öğrenciden ikisi 2018 YKS yabancı dil sınavına bizim yayınlarımızla hazırlanmaktadır. Sınava hazırlanan öğrencilere özel olarak gerçekleştirdiğimiz ve artık bir gelenek haline gelen Türkiye Geneli Deneme Sınavlarımızın sonuçları ile ÖSYM’nin uyguladığı sınav sonuçları çok küçük bir yüzdelik sapma ile birebir örtüşmektedir. Geçmiş yıllardaki Türkiye Geneli Deneme Sınavı organizasyonlarında elde ettiğimiz başarı ve deneyimlerimizi bu yıl da sizlerle paylaşmayı diliyoruz.

Bilindiği gibi, dil öğrencilerinin sayısının diğer öğrencilere oranla daha az olmasına, bu alan için üretilen kaynakları sınırlı kılmakta ve bu da, öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde gereksinim duydukları ölçme, değerlendirme ve karşılaştırma olanaklarını azaltmaktadır. Türkiye genelinde uygulanmak üzere eğitim kurumlarımıza sunduğumuz YKS DİL deneme sınavları, gerek soru tipleri gerekse genel ölçme esasları ve yaklaşımı itibariyle, tamamen ÖSYM’nin sınav sistemi esas alınarak hazırlanmış olup dil öğrencileri için benzersiz bir ölçme, değerlendirme ve karşılaştırma fırsatıdır.

Dil alanında daima ilklere imza atan YDS Publishing; bu yıl Türkiye Geneli Deneme Sınav Organizasyonunda da bir ilke imza atmaktadır. Bu yıl yapılacak olan iki adet basılı YKS DİL sınav uygulamasını satın alacak olan tüm katılımcılara beş adet basılı YKS DİL deneme sınav paketi hediye edilecektir. Bu bağlamda katılımcılar yedi YKS DİL sınavı edinmiş olacaklardır. Sınava katılım sağlayan her öğrenciye ayrıca 2018 Yükseköğretim Yabancı Dil Bölümleri ve Meslekler Rehberi gönderimi yapılacaktır.

Sınav organizasyonumuz kapsamında  11. ve 12. Sınıf/Mezun dil öğrencilerinin seviyelerine uygun TYT ve YKS DİL standartlarında deneme sınavları oluşturulmuştur. 11. Sınıflar için Mart ayında tek organizasyon, 12. Sınıf / Mezun öğrenciler için Mart ve Mayıs aylarında olmak üzere iki farklı organizasyon gerçekleştirilecektir. Buna göre 12. Sınıf/Mezun öğrenciler için Mart ve Mayıs aylarında TYT ve YKS DİL sınavları, 11. Sınıflar için Mart ayında TYT ve YKS DİL sınavı yapılacaktır. 12. Sınıflar için her iki organizasyonda da iki farklı TYT sınavı yapılacaktır.   Sınavlarla ilgili tüm bilgiler ekte ve www.ydspublishing.com adresinde sizlere aktarılmıştır.

 

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI TAKVİMİ - 2

Sınav Tarihleri 2

 

 

Ödenen ücret TYT VE YKS DİL kitapçıkları, yanıt kâğıtları (optik formlar), değerlendirme, sınav raporlarının gönderilmesi ve kargo dahil olmak üzere verilecek hizmetin tümü için geçerli olup ayrıca başka hiçbir ücret ödenmez. Bireysel talepler karşılanmamakla beraber, kurumsal taleplerin karşılanabilmesi için de sınava girecek öğrenci sayısının en az 5 kişi olması gerekmektedir.

 Katılım kararı verdiğinizde, sınav başvurunuzu sinavbasvuru.ydsonline.net adresine girerek istenen tüm bilgileri eksiksiz doldurmak kaydıyla online olarak;

                                                                            veya
Sınav Katılım Formu (Ek-1) Öğrenci Sınav Listesi (Ek-2) ve ödeme dekontunu 0850 288 35 09 numaralı faksa göndererek yapabilirsiniz.

Gerek online gerekse faks yoluyla yapılan başvurularda bilgi ve belgelerin tam doldurulması zorunludur. Aksi takdirde sınav kaydı geçerli sayılmaz.

Katılım ücretlerinin kurumsal olarak toplu yatırılması gerekmektedir. İlgili hesap bilgileri (Ek-3) tanıtım dosyasında yer almaktadır. Organizasyona katılım işlemleriniz gerçekleştirildikten sonra, yukarıda belirtilen tarihlere uygun olarak sınav uygulama kılavuzu ile birlikte deneme sınavı kitapçıkları ve optik formlar kurumunuza gönderilir. Uygulama ile ilgili ayrıntılı bilgilere bu kılavuzda yer verilmiştir.

Katılım ücretleri kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Sınav uygulamalarından sonra, sınav takviminde belirtilen tarihlere uygun olarak optik formlar merkezimize kargo ile gönderilir. Sınav belgelerinin sizlere gönderilmesi, optik formların bize geri gönderilmesi ve değerlendirme sonuçlarının tekrar size gönderilme işlemleri internet ortamında takip ve kontrol edilir. Tüm kurumlardan optik formlar merkezimize ulaştıktan sonra yapılacak değerlendirme sonrasında sınav sonuçları ÖSYM standartlarında hesaplanır. Sınava giren tüm öğrenciler, başarı sıralamalarını;

              TS-Türkiye Sıralaması (sınava katılan tüm öğrenciler arasında)

İS- İl Sıralaması (il sınırları içinde sınava giren öğrenciler arasında)

KS - Kurum Sıralaması (kendi kurumu içindeki öğrenciler arasında)

olmak üzere üç ayrı kategoride görebilmektedir. Bu sonuçlar öğrenciye özel sınav sonuç belgesi olarak gönderilir. Ayrıca kurum sıralı genel sınav sonuç listesi de gönderiler arasında yer alır. Aynı zamanda, sonuçların ilan edildiği tarih itibariyle www.ydspublishing.com adresinden TC kimlik numarası ile sınav sonuç belgelerine ulaşılabilir.

Ayrıca sınav uygulama haftası bitiminden bir gün sonra, sınavın cevap anahtarlarına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yayınevi olarak yapmış olduğumuz bu organizasyon, tamamıyla bir deneme sınav kitapçığı satışından ibarettir. Satmış olduğumuz deneme sınavlarının satın alanlar tarafından kullanılması ve cevap kâğıdının tarafımızdan belli bir zaman dilimi içinde değerlendirilerek sonucunun ilgili kişilere gönderilmesi şirketimizin kitap satış politikası ile ilgili karşılıksız bir hizmetidir. Gerek devlet okullarında gerekse özel eğitim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan deneme sınavları uygulaması ile hiçbir bağlantısı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, aynı gün ve saatte yapılan, bina ve gözcüleri önceden belli, bir dershane veya dernek adına düzenlenen sınav uygulamaları yasaklanmıştır. Kısacası bu organizasyon, sınav kitapçığı satış kampanyamızın bir parçasıdır.

Konuyu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

M. Necip Ethemoğlu

Yönetim Kurulu Başkanı